Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 

Mindenki sír, hogy kevés a pénz nincs miből megélni, nincs mit adni enni a gyereknek, nem hogy a kutyának.

Jelen pillanatban egy hipermarket pénztárosaként is tevékenykedem, mert kell a pénz, kihangsúlyozom, nem gyűjtök motorra, kocsira, gépre, pornómagazinokra stb., hanem a sulira kell, ugyanis szeptembertől ismét folytatom tanulmányaimat a szociológia, pszichológia és egyéb dolgok terén. No, de nem is ez a lényeg, hanem amit munka közben tapasztaltam/tapasztalok:

Több mint 3 éve dolgozom kereskedelemben és foglalkozom a fogyasztókkal, illetve az igényeik kielégítésével, hiszen az egyik szakmám is ez (marketing és reklám ügyintéző). Tapasztalataim alapján miszerint az embereknek nincs pénzük, hazugság. Csak nem tudják tisztességesen kezelni, azt a keveset is, ami van, ugyanis mindenkinek van csak más-más arányban, mivel az utolsó ember is kap állami támogatást még, ha keveset is, de kap. Különböző egyéb legális vagy illegális jövedelem forrása is van minden embernek, még ha keveset is profitál.

A lényeg lényege, azt látom, hogy özönlenek ömlenek az emberek az év 365 napjának, minden percében ezekbe a nagy óriás áruházakba, mert vannak akiknek ez a kikapcsolódás, vagy éppen munka, hétvégi program, idő töltés, csajozási lehetőség, pasizási lehetőség stb. A pénzük jelentős részét tulajdonképpen szórakozva akarják elkölteni, amiből még hasznuk is van, pl. bemész az áruházba nyáron ott a klíma, hűsölsz, ott vannak a jó csajok, legelteted a szemed, vagy ismerkedsz, találkozhatsz ismerősökkel, válogathatsz a különböző termékek közül, amiket megkívánhatsz és megvehetsz még, ha teljesen fölösleges is, mert úgyis kidobod, bevágod a sarokba vagy felteszed a polcra porfogónak, de kell, mert megkívánta a szemed és a pénzed is engedi. Azonban a következő csekket, vagy ebédpénzt a gyereknek már nem biztos, hogy ki tudod fizetni. Mindeközben, a pénz megy ki külföldre az utolsó vasig, ugyanis egyetlen neves áruház lánc sincs magyar kézben, illetve az ő általuk kínált áruk 98%-a sem magyar termék, amiről azt hiszed, hogy az, az sem az, így milyen pénz marad magyar kézben? Semmilyen. Csökkenthetőbb így az államadósság? Nem.

Az, hogy az emberek népvándorlásként ömlenek az áruházakba nem csak hónap elején van így hangsúlyozom, hanem egész évben, akár hónap eleje van akár vége. Az emberek 90%-a nem fizet 10 ezer forint alatt és miért, mert bejött a 260 helyett 180 forintos cukorért, mert, de jó úgyis drága a cukor, de miközben keresi az akciós árut, megkíván még egy kis chipset, sört, dezodort, csokit, vázát, virágot, stb., és a cukor mellé vesz még több ezer forint értékben dolgokat, aminek a 10 %-ára tényleg szüksége van, mert eszébe jutott, hogy kell, de a többire csak elszórta a pénzt, ahelyett, hogy a gyerekére költötte volna, aki szegény ott sír, azért a nyavalyás 100 forintos nyalókáért, de nem kapsz nincs rá keret.

Minden tisztességes munkahelyen a fizetések mellé kapnak a dolgozók egy úgynevezett kiegészítést pl. étkezési jegy, iskola utalvány, stb., amit segítségként kapnak a munkáltatótól. Mindenki örül, hogy megkapta, majd rohan vele a boltba, hogy beváltsa. El sem olvassa, hogy mire lehet levásárolni, de a kosarat telepakolja fölösleges dolgokkal, természetesen a listán szerepel az alkohol és a dohányáru is, de a gyereknek egy füzetet nem látni, vagy egy ceruzát esetleg új ruhát, mert messze van még az iskola így augusztus elején, addigra majd veszünk. Egyszer csak eljön az a bizonyos iskola és a gyerek egy füzettel meg, egy ceruzával, agyonmosott szakadt ruhában megy az iskolába, mert anyuci és apuci elszúrta a lehetőséget.

Őszintén remélem, hogy minden egyes szülő, aki nem neveli tisztességesen a gyermekét, úgy hogy legalább azt a minimumot megadja neki és lehetősége legyen teljes életet élni, az elnyeri méltó büntetését. Nem kell mondani, hogy, akinek nincs rá lehetősége az hogyan, hát úgy hogy fel kellet volna mérnie a lehetőséget, mielőtt gyereket vállal. Most meg jönnétek azzal, hogy mi van, ha már ott a gyerek és akkor nem lesz lehetőség hirtelen, mert történik valami, arra annyit tudok mondani, hogy mire megszületik a gyerek, addigra meg kellett volna teremteni a lehetőségek sorozatát előre és eltervezni a gyermek felnevelésének menetét. Most meg jöttök azzal, hogy mi van, ha véletlenül jött a gyere, akkor kérlek mielőtt megismeri az igazi szüleit nevelőszülőkhöz kell adni, hogy legalább teljes életet tudjon élni és boldog lehessen. Tudom, hogy ezek kemény dolgok, de ha belegondoltok egy kicsit, akkor tényleg így van. Minden második családban, ahol három gyerek van, csak azért van a harmadik, mert így több a kedvezmény és az anyagi juttatás. 


Ha bármikor is gyerekáldásra vágynátok, jól gondoljátok át, így is rengetek, gyerek éhezik, árva és szenved, hol ott meg sem érdemlik. A gyerekek rossz sorsáról 90%-ban a szülők tehetnek. Csak akkor vállald el őt, ha fel is tudod nevelni és tisztességes embert tudsz belőle faragni. Amilyen vagy olyan lesz a "kicsi te" is. 

4158.jpg

 

Szerző: balint_31  2012.08.05. 21:47 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balint31.blog.hu/api/trackback/id/tr934697291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása